Bloomsburg.reismee.nl

Voorbereidingen

Ah, beste blogger/vriend

Dit wordt het laatste bericht dat ik zal versturen voor ik vertrek naar Bloomsburg, PA, USA. Hoe gek is het niet dat een mens kan typen dat hij naar de USA vertrekt om te studeren. Af te studeren precies, want het wordt mijn laatste semester voor de opleiding Handelswetenschappen aan de HUB. Dit bericht zal vooral een overzicht geven van wat je allemaal moet doen om te kunnen vertrekken. Weet nu al ik dit ga aanpassen aangezien ik hoogstwaarschijnlijk zaken zal vergeten en dat ik dit zal aanpassen zodra ik in Bloomsburg ben. Spannend.

Voorbereidingen:
- Internationaal paspoort, aan te vragen in gemeentehuis (+/- 80 EUR)
- Equivalentiedossier aan de HUB
- Internationale verzekering > 3m (normaal gezien dekt je huidige ziekteverzekering tot 3m in de USA - Onafhankelijk ziekenfonds alvast)
- Visum aanvragen (+/- 90 EUR + evt. toelatingskaart om te studeren, nog es 90 EUR).
- Vliegtuigticket (500 EUR heen & terug! United Airlines - was niet veel geld)
- Stopcontacten kopen want die stroom werkt daar dus anders.
- Housing & vakken regelen in Bloomsburg

Ja, mijn housing zal al een avontuur op zich worden. Ik ga samenzitten met 3 rasechte Amerikanen (wat in mijn ogen rasecht is: de een voetbalt, de andere speelt rugby en de 3e is of model... of onbestaande op facebook). We zitten samen in een appartementje op de campus. Dat lijkt met wel ferm om zo de gemeenschappelijke dingen 'maar' met ' man te delen. Laat ons vooral hopen dat het 3 leuke mannen gaan zijn. Ja, je ziet het probleem.

Anyway, morgen alles definitief in koffers steken en afscheid nemen van familie en triumviraten. Dat wordt op zich weer lastig. Donderdag vertrek ik dan en overnacht ik ergens in Newark. Vrijdag komt Bloomsburg Uni mij & de andere internationale halen in de luchthaven.

Foto's volgen. Als ik bekomen ben. Thuiskomen zal nooit meer hetzelfde zijn. Toen ik vorig jaar terugkeerde van mijn Erasmus in Marseille had je het onbegrijpelijke gevoel dat er niks veranderd was in Zulte, terwijl jij je precies een vreemde voelt. Gek. Vrienden zijn ook niet altijd vrienden. Alsof je een 'inner circle' hebt gecreeërd van de mensen die jou echt nog willen blijven zien en de rest kijkt maar vaag toe. Da's jammer maar zo gaat dat in't leven. Ergens maakt mij dat wel terug bang; gaan er weer mensen afvallen waar ik veel om geef?

Misschien is afsluiten wel wellicht fijn met een quote uit Baz Luhrmann's Sunscreen
'Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young'

je moeke

mis je nu al, maar ik weet dat het een ongelooflijke ervaring zal worden. ben zeer trots op je.

Silke

Kick some ass in America!

Annelies

Hey lieverd,

Bedankt voor de link. Wondermooi citaat ook. Nogmaals, ik ga je missen 'lijk zot!

Wees je fijne zelf en het wordt vast super!

niet je moeke, maar ik kom er dicht bij ;-)

We gaan je missen. Vertegenwoordig het triumviraat daar goed en laat je zeker niet kennen. Wij zullen je weer opwachten als je terugkomt. We zullen dan een gezelschapsspel spelen met een vatje wijn. (Voor de verandering. :p)

Het triumviraat!

colien

Nog eentje die nu al trots is op u

't gevoel da ge beschrijft van terug te komen herken ik zeker en vast,
en ja, misschien 'vallen er nog vrienden af'
maar misschien ook niet, misschien veranderen de levensroutes van iedereen wel maar kruisen ze later terug
onthou het citaat... prachtig gewoon!

amuseer je en massas veel succes!

Julie

Ongelofelijk (!) ... en ik dacht dat ik zou overdrijven met mijn vgl met "the oc", niet dus.
Er is dus nog ongelofelijk veel te ontdekken in Bloomsberg, ik ben al benieuwd naar je volgend verslag en de foto's!
Doe da goe ginder!