Bloomsburg.reismee.nl

Cities that never sleep

Ik schrijf dit terwijl ik eigenlijk naar huis moet gaan maar ik omzie het mij om in de koude op de bus te wachten en... ik hou van Starbucks. Dit schrijven met rustige muziek op de achtergrond, een café latte in de en de geur van chocolade brownies. Knusse zeteltjes, mensen die aan het lezen zijn en het zicht op de verlichte campus. Ik hou van Starbucks. Toen ik hier maandag binnenkwam moest ik mijn naam al niet meer zeggen, het meisje kende mijn naam al. Half beschaamd bedacht ik bij mezelf; dit zijn de eerste verschijnselen van verslaving. Als ik erover nadenken ben ik hier echt bijna elke dag geweest (zaterdag is't sluitingsdag en Java koffie is nog niet half zo goed!). Brr, woensdag was het een ander meisje dat mij bediende en ook zij wist mijn naam. Ze zwaait naar mij als ik ze zie op de campus. Geez, ze denken wellicht dat alle Europeanen freaks zijn. Paivi komt hier blijkbaar ook tienduizend keer, ze zijn er ondertussen al in geslaagd om haar naam in één keer juist te schrijven! Oké, een alinea schrijven over starbucks bevestigt wellicht enkel mijn verslaving.

Vorig weekend zijn we dus naar New York geweest! Het was fantastisch! Rasmus had een minivan gehuurd en daar zaten we dan; 6 Europeanen en een Mexicaan in een minibusje op weg naar New York. Paivi wou per se rijden; ik heb doodsangsten uitgestaan. Er stonden wel honderd borden met de boodschap 'don't tailgate', nee hoor, VLAK TEGEN de auto voor ons, elke keer opnieuw. Ze reed veel te snel (oké, 80miles mogen dan wel 130km zijn; de limiet is 65, paivi, 65!). Daarna begon het nog maar; New York binnenrijden. Misschien maar best dat zij reed want ik zou helemaal gek worden. In Boston werd ik al gek; hier zijn dat vier rijstroken naast elkaar drummen tussen taxi's en té ervaren chauffeurs. De auto geparkeerd in een verlaten stukje land waar er allemaal auto's op elkaar gedrumd stonden. Ja... $50 is een koopje om je auto daar achter te laten. We sloten weddenschappen af dat we die wagen nooit meer zouden terugzien op zondag. Ik was al blij dat die auto niet op mijn kredietkaart stond.

Op vrijdag nog snel naar the Empire State Building geweest; de unieke kans gehad de stad te zien bij dag én nacht. Fantastisch uitzicht! Werkelijk waar! De foto's staan gepost op facebook, ik heb ze publiekelijk gemaakt, dus iedereen zou ze moeten kunnen bekijken. Hier uploaden bleef maar mislukken. Erna zijn we naar een basketbalwedstrijd geweest. Ik weet het, er begint iets fundamenteel in mij te veranderen. Anyway, 't was blijkbaar geen echte wedstrijd (ja, ik volg de groep en geef ze gewoon mijn geld), 't waren de 'Globetrotters'. Blijkbaar zijn die erg beroemd, ik durfde dus ook niet meer uitleg vragen aan Sam of Rasmus. 't Was een soort amusementsbasketbal waar het eigenlijk meer om de show, cheerleaders, stoere truukjes en lichteffecten gaat dan basketbal; 'k vond het dus nog cool :) Erna wilden we het uitgaansleven verkennen in een super 'bekende' wijk nl. Greenwich. Géén idee waar we zaten, maar 't was zeker niet daar. Goed, wat cafeetjes afgelopen, was nog tof, niks speciaals, though.

Op zaterdag bleven Paivi, Hugo, Sam en Rasmus liggen tot de middag. Niks voor mij; gewoon Lotte wakker gemaakt en haast gedwongen met mij door de stad te lopen. Zij wilde dan per se lopen om zo 'New York echt te zien'. Was een superlange wandeling! Maar goed, 't was de moeite. We hebben gans Broadway afgelopen tot aan Ground Zero. Wat winkeltjes afgelopen, foto's genomen en naar Starbucks geweest. Ahja, ik heb een fotocollectie gemaakt van alle Starbucks die ik gezien heb; op haast élke hoek van elke blok appartementen! Zotten.

Ground Zero is echt letterlijk Ground Zero. Ze zijn daar nog steeds superhard aan't werk. Als ik mij goed herinner moet het af zijn tegen 11/9/2011. Het monument dat ze gaan maken (iets met water) zag er echt heel mooi uit. Ground Zero zelf deed mij niks maar een naburig museumpje gaf mij echt de rillingen. Je zag constant die beelden van die vliegtuigen, de wanhoop in die mensen hun ogen. Ik weet het niet, 't deed iets met me.
Daarna Wall Street doorgewandeld, New York Stock Exchange en foto's genomen van Brooklyn Bridge. Erg cool allemaal. Tegen die tijd was Lotte ongelofelijk moe en zijn we maar teruggekeerd naar de Hostel om op de andere te wachten (zij gingen naar een hockeywedstrijd kijken in de namiddag).

's Avonds was het uitgaan - deel 2. Paivi had iemand leren kennen die ons kon binnenloodsen op een Ugly Betty party. Oké, het klonk gewoon al te awesome. Ook oké, ik was precies de enigste die er dolenthousiast over was. Nu goed, een gratis open bar wilden ze niet afslaan, ook al had Paivi gezegd dat ze op stap was met 4 homo's die niet konden autorijden en een transseksueel. Ja, degene die overbleef moest ik zijn. Eerst gingen we nog wat drinken op café. Ja, drinkt die Paivi haar zodanig zat dat ze in ruzie valt met Hugo, de fransman waar ze half een relatie mee heeft. Springt die in een taxi en laat die ons achter bij een random club. Daar stonden we dan; met z'n vieren en een doodgefrustreerde fransman. Wij terug in een taxi naar die hostel. Ik was het dan wel beu en ben gaan slapen, de andere nog iets gaan drinken in een Irish Pub. Hmm, de rest is een ander verhaal, denk ik.

Op zondag was iedereen precies dood dus heb ik iedereen slapend achtergelaten en alleen door 't stad getrokken. Eduardo hadden we al gans de tijd niet meer gezien, Paivi was nog steeds verdwenen en de rest sliep. New Times Square. Zotte plaats! Met een hart van ijs (het was valentijn, btw). Vandaag is het gesmolten, en is't gedaan met de liefde. Net goed. Daarna wat rondgelopen in de naburige winkels zoals Macy's, ToysR (of zoiets), een muziekwinkel, M&MsStore,... Erna eerst nog doorgelopen naar Central Park waar er heel wat koetsen rondreden met verliefde koppeltjes. Mijn terugweg ingezet via 5th Avenue. Alright, dan beseft dat ik nog superveel niet gezien heb. We gaan zeker nog es terug. Dat staat vast. Ik moet gewoon nog Statue of Liberty doen en het MET en ... Tja, dat zien we wel! Ik hoop ergens in april te gaan, dat het al wat warmer is en dat ik de stad ook es in lente zie. Would be fun.

Ik ben hier ondertussen al meer dan vijf weken en mijn 'reisverloop' geeft aan dat dat al over 1/3 is. Best eng eigenlijk. Ik begon dan mijn andere tripjes te plannen en besefte dat ik echt nog naar veel plaatsen moet gaan in veel te weinig weekends met veel te weinig geld. Volgende week vrijdag is't planningsdag; Spring Break & deel twee van de semester. Ik kijk er al naar uit.

Dit weekend ben ik op vrijdag naar een club geweest in het naburige Wilkes-Barre. Oké, met naburig bedoel ik dus al een uur van hier. Het concept club is hier best wel grappig. Je gaat binnen in één gebouw maar dat bestaat altijd uit 2 delen. Het ene deel is de club en da's voor iedereen toegankelijk. Het andere deel is de bar en daar moet je je ID tonen. 't Is best grappig om te zien dat in die bar de gemiddelde leeftijd zo 30 is en in die club 20 (ja, ook veel 16jarigen; ze zijn overal!). De club zelf deed me wat denken aan club Mystik van Marseille wat voor de mensen die dat snappen al genoeg wil zeggen. 't Was leuk. Erna (ca 2u) zijn we gaan eten in een diner: Denny's. Dat zat dus stampvol! Ik weet niet wat iedereen daar zo laat doet. Goed, ik heb iets gegeten waarvan ik pas gisteren besefte dat het er eigenlijk echt voos uitzag. Nuja, vrijdagavond was een coole avond.

Zaterdag heb ik al mijn schoolwerk afgemaakt voor de komende week aangezien ik wat angststress begin te krijgen voor mijn thesis. Daar heb ik vandaag flink aan gewerkt. Gisteren dus nergens naartoe geweest. 'k Heb wel geskypet met 5 mensen. Was gek en tof tegelijk.

Ik veronderstel dat dit het dan ongeveer zal zijn voor de afgelopen week. Mensen beginnen ons hier te kennen en ik vind dat eigenlijk best cool. Heb deze week zelfs het compliment gekregen dat ik best goed Engels praat. Volgende week is het terug bingonight en midnight pizza. Die internationale willen niet meer mee maar ik ga zeker terug, hoe stom het ook klinkt ;) De komende twee weken zijn er heel wat midterms gepland waar ik veel te weinig voor kan leren en dus maar hoop dat het in orde gaat komen. Ah, ook een Amerikaan gevonden die mijn thesisonderwerp eens 'interessant' vindt en het zelf wel lezen op taalfouten. Echt.

Ah, verder, it's a small, small world. Ik begin al mensen tegen te komen die elkaar kennen, ook al leven we in verschillende dorpen/steden in Amerika. Soms is't echt té zot.

Bo

Awesome!! En al die Starbucksen: dat loopt op hoor, als je echt op je geld zit zou ik die bezoekjes wat minderen. (maar als ik er zelf was zou ik de hele dag door caramel brownies eten, geef ik toe)

Chocolate Chip Brownies, Bo, Chocolate chip brownie

Arne

Moh, uw thesis laten verbeteren door een Amerikaan, blijven profiteren, zelfs daar (:

Thomas

Hij bood het zelf aan!!! En hij gaat mee naar bingonight & midnight pizza. He would be the perfect guy.

Julie

Nieuwsbericht voor de grote Starbucks-fans onder jullie: morgen wordt de eerste coffeeshop in een Belgische stad (luchthaven niet meegerekend dus) geopend, in Antwerpen (station van Antwerpen Centraal). Allen daarheen! ;-)

jonas =)

Is da nu nog goed gekomen met die ene en hare vent hun halve relatie:p

Thomas

ze hebben nog steeds seks, ja dus