Don't Stop Believin'!
Goh - het is veel te lang geleden sinds ik nog eens op mijn blog heb geschreven. Het is ondertussen na middernacht op een zaterdagnacht, exact twee weken voor ik terugkeer naar België. Ik ga dus, samen met mijn agenda, de afgelopen maand toch nog even proberen te herconstrueren :)
Ik ben ondertussen nog 2x terug naar New York geweest. Het was gewoon té goedkoop om niet terug te gaan. De eerste kee was 3/27 en niemand wou met mij meegaan. Nu goed, dan maar alleen op die bus die de school inlegde voor $25. Ik was wel al te laat om een Broadwayticket voor Wicked te krijgen, dat was wel minder. Maar goed, mijn sightseeinglijst was nog lang genoeg. Eenmaal van de bus, was ik al snel beginnen praten met een Russisch meisje, Alyonka. Die Russen zijn hier in september toegekomen met 30 man en als die één jaar aan BU studeren, krijgen die terug zo'n double degrée (net als die Duitsers in MRS). Maar goed, Alyonka was het dus beu dat al die Russen bij elkaar bleven en ze vond het hoog tijd om te socializen. Niks te laat. We zijn door Central Park gewandeld naar Guggenheid Museum. Echt een superspeciaal museum! Niet zo groot maar elk kunstwerk is echt bijzonder. Heeft me geen moment verveeld! Erna moet Alyonka wél naar een Broadway gaan kijken (Chicago - vond ze wel vreselijk achteraf) en dan heb ik eens de metro verkend en naar Vietnam Memorial gespoord, verkeerd afgestapt in Central Station en dan te voet gedoold langs Broadway (maar dan het niet musical deel). Interessante dag!
De week erna was het Mystery Dinner bij Dr. Stine, georganiseerd door VIP. Was echt fantastisch! We moesten ons allemaal verkleden in 50s stijl en dan naar zo'n superoud huis trekken. Hélémaal in de sfeer, super! Iedereen kreeg een personage en dan moest je zo wat ronddolen, op zoek naar bewijs om andere mensen te beschuldigen. Ik kan het niet goed meer beschrijven want het was voornamelijk een heel speciale avond; iedereen verkleed en ingeleefd in zijn rol. Was de eerste keer dat ik echt zo speelplein, VDS en OJ en toestanden miste. Een mens weet zo eens zijn roots terugvinden eh. Trouwens, in die week ook Amerikanen Viking Cub zien spelen! Om maar te zeggen dat spelen overal is.
Ok, eerste week van april. Het was toen ONGELOFELIJK heet. Echt zo 31°. Ik lag meestal gewoon in het midden van de quad te bakken. Echt, als je twee stappen zette, was je meteen supermoe. Goed, die week ook heel wat stress gehad voor mijn thesis, mijn haar terug kort laten knippen, (als ik mijn agenda bekijk) duust midterms gemaakt en de vrijdag gratis naar Jack Mannequin gaan kijken. Adam had mij meegevraagd omdat een vriendin van hem plots kaarten overhad. Oké, Jack Mannequin is niet meteen de coolste zanger aller tijden. Ik kende enkel Konstantine van zijn andere band, Something Corporate. Maar goed, 't was wel eens cool om in de sportzaal te zijn van de school. Had alvast weer iets superamerikaans.
Daarna was het Gay-week in BU. Nu, ik heb er niet veel van gezien. De maandag was het normaal gezien Drag Show en dat leek mij wel supercool, maar ik heb er mij laten inluizen om mee te spelen in de BU Orchestra. Ja, het klinkt superzot en dat is het ook. Buiten het feit dat ik totaal niet superzot kan spelen en daar dus constant tennen kom. Die repetities duren ook 2h30 dus da's echt superonmenselijk. Bij deze, minder klagen bij Gert ;) Maar goed, ik mag wel gratis naar het concert gaan en 't is echt zo in toxido en met genodigen. Oké, ik voelde mij gewoon eventjes belangrijk.
Later die week dan voor de 3e keer naar NYC geweest. Marc Usry, onze gay professor van International Business law organiseerde een trip naar MET, UN, Financial District en Broadway voor $50. Echt, niet normaal. Het broadwayticket kostte normaal al $51. Maar goed, van de 15 mensen die meewaren waren er al 4 exchangers mee. Het viel ook niet op. Nu goed, Musry hadPaivi en mij niet meer zo graag omdat we zijn laatste les erin geslaagd waren om 3x te laat te komen, zodat hij zelfs zei dat we niet meer moesten komen als we dat bleven doen. Dus; flink geweest die dag. De UN was superinteressant! Ik vond het best speciaal om eens rond te lopen in die zalen waar vertegenwoordigers van elk land meebeslissen. De gebouwen waren wel superoud, dat was wel ontgoochelend. Echt, zo zetels die al zeker 50 jaar hetzelfde waren, versleten infrastructuur, enz. Raar. Ze legden tijdens de tour vooral de nadruk op die millenniumdoelstellingen. Ja, ik herinner mij die dingen nog ergens uit een godsdienstles uit het middelbaar. Maar interessant. Erna Financial District, maw, de bull van Wall Street :) en dan het MET. Het coolste van de ganse dag was ongetwijfeld de musical: Memphis! Echt, ik heb daar 3u aan mijn zetel vastgezeten. Zoiets fantastisch!!!! Het was echt supermooi! Als je zo normaal gezien naar een musical gaat, erger je je vaak dood aan de dwaze vertalingen of liedjes die tegensteken. Helemaal niet waar bij Memphis! Echt, ik ben blij dat dit mijn eerste broadway ooit was :)
's Anderendaags was het dan Day of Silence, die de holebi's steunt die zichzelf niet kunnen outen omdat ze anders in een slechtere situatie terrechtkomen (zoals in het leger in Amerika, zogenaamd DADT). 'k Had dan mijn 'Gay, fine by me'-t-shirt aangedaan. Echt, zoiets dat ik in België nooit zou durven aandoen, maar goed, een mens moet ne keer iets durven, denkik. Het grappigste was dat ik die dag in de gang zat te wachten op mijn Accountingles en Paivi was naast mij komen zitten om af te spreken wat we voor Block Party zouden doen. Op dat moment komt Usry echter langs en had hij een blauwe gayshirt aan. Was megagrappig. Sindsdien is hij terug vriendelijk tegen mij. Meevaller. Erna was er echter niemand meer in de gang en dan kwam mijn prof langs en liep ik dus snel naar binnen terwijl Paivi naar huis ging. Begon die vent dan in de les dat ik helemaal naar Amerika was gereist om er met een Finse te verkeren. Alé, ik had het eigenlijk maar half begrepen en 'k had gewoon gezegd dat ik het niet kon helpen en dan begon hij een verhaal te vertellen dat zijn zoon verkeert met een Afrikaanse vrouw. Heel bizar allemaal (en niemand die dus aandacht geeft aan je t-shirts - is het niet geniaal dat niemand veroordeeld?). Ahja, ik ben dus ook helemaal niet silenced geweest die dag. Maar dat had je wellicht al door.
De zaterdag was dan Block Party waar iedereen een ganse dag mag drinken en de politie precies de toegestane drinkleeftijd ook drastisch omlaag trekt. Ik ga er niet te veel over zeggen. Het was... interessant. Op veel plaatsen geweest. Veel gezien. Interessant.
Zondag was dan het eerste concert van de Maroon & Gold band in Haas Center. Haas is echt een supergroot concert gebouw! Dus dat vond ik wel ferm. Oké, er was misschien maar 100 man, voornamelijk grootouders en tantes enzo, ik was blij dat Paivi en Lotte er waren om mij te steunen. Bethany heeft een hele hoop filmpjes geüploaded op facebook en mij getaged; dus als je ooit zin hebt om het eens te beluisteren :) Morgen gaan we naar Knoebel's Amusement Park gaan spelen als ons 2e concert dus dat wordt wellicht ook een ganse ervaring. Als het niet regent natuurlijk.
Goed, en dat brengt ons naar deze week! Woensdag was het mijn verjaardag en ben ik met Lotte en Adam gaan drinken in Harry's. Gisteren had ik dan een verjaardagsfeestje georganiseerd met Andrea (die op 4/12 22 werd) terug bij Dr. Stine thuis. Die hadden een feestje met het Physics department maar aangezien dat maar uit 12 man bestaat, mochten Andrea en ik precies iedereen uitnodigen die we maar wilden. Er was zo'n 70 man ofzo. Ik had een case Stella Artois gekocht. Echt $30 dollar! 't Was erover, maar totally worth it :) Andrea had dan een pinata gekocht en die hebben we opengeslagen. Er was ook taart met onze naam op en Lotte & Paivi hadden kleine cakejes gemaakt met de Belgische en Mexicaanse vlag op. Erna nog uitgeweest in Harry's en dan nog gaan chillen bij Paivi. Superdag!
Vandaag dan naar Baltimore (en dat is het einde - wees gerust!). Ik weet niet, ik was een beetje triest omdat alles nu zo aan een einde begint te komen. Afscheidsfeestjes en toestanden. Goed, na 3u op de bus te zitten (ik begin mijn kussen al mee te nemen op elke bustrip), zijn we daar aangekomen. Supermooi stadje! We hadden niet veel tijd dus hebben enkel de Inner Harbor verkend. Cool hoor. Alé, ik was er niet echt met mijn gedachten bij dus 'k heb gewoon keiveel rondgewandeld en gedoold, foto's genomen en boeken gekocht en vissen bekijken. Nu ik terug thuis ben, heb ik ondertussen al duust foto's terug geüploaded op Facebook (en als je dat niet kan bekijken, ik heb er nóg meer op mijn pc staan), mijn blog eindelijk nog eens geüpdated en mijn Environmental Law paper afgewerkt. Nu ben ik klaar om te gaan slapen, morgen naar Knoebel's te gaan en dan aan mijn allerlaatste Amerikaanse lesweek te starten. Is dat niet zot? Brrrr. Trouwens! Ik heb ook een filmpje geüploaded met een general view van de campus. 't Is niet het beste ooit, maar 't is wel cool, als je eens zin en tijd hebt om een minuutje zinloos bezig te zijn :)
Wel, lieve vrienden, misschien post ik nog iets vlak voor ik vertrek. Finals zullen wel iets apart zijn, Orchestra Ball, Niagara Fall, American Party en Graduation Moment staan ook nog in de wachtlijst. En dingen in dozen steken en opsturen naar België. En thesissen afwerken. En kopiëren. En gek worden. En jullie missen. Zoals altijd.
Have fun!
Dat zijn weer supertrips hé :) Veeeel succes met de finals en hopelijk nog een toffe uitstap naar de watervallen! 't Is nu echt wel tot gauw ... :o ... xx